Diskbänk

En diskbänk är ett föremål placerat i köket, tillämpad för att kunna spilla på, blöta ned etc. utan att den bli förstörd eller skadad som till exempel en köksbänk i trä kan bli. I det flesta fall är det en diskho inmonterad i diskbänken, vilket är både smart och smidigt då man kan skvätta och diska hur man vill utan att vara rädd om det omgivande materialet. Du har dessutom möjlighet att få undan disken från bänken genom att sätta ned den i diskhon.

En diskho går, som ni kanske redan förstått, enkelt att tvätta av och göra rent tack vare det lättrengjorda materialet av rostfritt-stål som en diskbänk är i. Perfekt att torka av med antingen disktrasa och vatten eller lite rengöringsmedel och papper.

Diskbänkar/diskhoar (som oftast sitter ihop) finns i mängder av olika utformningar. Brukar man ha mycket disk, om man till exempel är en stor familj, så är en lite längre diskho med en två-delad diskho den ultimata bänken. Bor man själv är en stor diskbänk ej nödvändig, utan då ska man satsa på en lite mindre, två-delad (smidigast då man kan ha disk i den ena delen men fortfarande ha den andra fri för att till exempel skala potatis, skölja av köksredskap etc.) och kortare diskbänk. Det finns en diskbänk för alla!